Social Run

Loopfestijn in het Wateringse Veld breidt uit met Social Run voor Stichting Ushersyndroom

Op zondag 23 juni 2019 vindt in de Haagse wijk Wateringse Veld, onderdeel van het stadsdeel Escamp in Den Haag, de 9e editie van het hardloopevenement het Wateringse Veld Loopfestijn plaats. 
Dit jaar wordt er een extra side event aan het evenement toegevoegd. Op zaterdagavond 22 juni wordt een ‘social run’ georganiseerd. Dit event staat in het teken van het goede doel ‘Stichting Ushersyndroom’. 

Tijdens de ‘midzomernacht’ op zaterdagavond 22 juni kan iedereen meedoen aan de ‘social run4Usher’. Tijdens de social run wordt een parcours van 2×4 km uitgezet en kunnen deelnemers kiezen om 4 of 8 km te lopen. Het parcours heeft geen afzettingen. De normale verkeersregels blijven dus gehandhaafd. Bij een social run gaat het niet om de competitie van afstand en snelheid, maar om het sociale aspect van samen lopen. De voorste lopers ‘wachten’ op de achterste lopers of halen deze op door een gedeelte van het parcours terug te lopen. Deelnemers aan de social run lopen voor de fun en gezelligheid.

Deelname aan deze Social Run is helemaal gratis!
In ruil hiervoor wordt elke deelnemer gevraagd om minimaal 10 euro sponsorgeld op te halen voor het goede doel ‘Stichting Ushersyndroom’. Dit kan heel eenvoudig met een eigen donatiepagina op het Support and Donate platform.
De social run4Usher wordt in het donker gelopen waardoor je steeds minder gaat zien, net als mensen met het Ushersyndroom.

Behandeling voor Ushersyndroom
Het Ushersyndroom is een zeldzame ziekte waardoor kinderen doof of slechthorend worden geboren en steeds slechter gaan horen. Daarnaast verliezen zij ook hun zicht, startend met nachtblindheid waarna ook het zicht overdag achteruit gaat. Mensen met het Ushersyndroom worden dus langzaam doof én blind. Er is nog geen behandeling mogelijk om de achteruitgang van het gehoor en zicht te stoppen maar er is wel hoop. Stichting Ushersyndroom zet zich met al haar vrijwilligers in om deze hoopvolle onderzoeken te financieren. Kijk voor meer informatie over de stichting en het Ushersyndroom op www.ushersyndroom.nl. Help je ook mee?

Ook voor de verschillende afstanden die op zondag 23 juni plaatsvinden kun je natuurlijk een sponsoractie starten! Hoe meer we ophalen, hoe mooier!

Loop mee en schrijf je nu in voor de Social Run!

INSCHRIJVEN!