Over het evenement

Het Wateringse Veld Loopfestijn vindt voor de twaalfde keer plaats op zondag 11 juni 2023. Het is een gezellig hardloopevenement dat met de diversiteit aan afstanden voor iedereen iets te bieden heeft. Mensen die zelf niet kunnen of willen lopen worden natuurlijk gevraagd om de deelnemers langs het parcours te komen steunen!

Het parcours biedt een mooie afwisseling tussen de nieuwbouwwijk Wateringse Veld en de schitterende omgeving. Het is een uitdagend en afwisselend parcours waarop onderweg veel te genieten valt!

Programma

10.00u Opening evenemententerrein
10.10u start 5 km wandelen
10.20u start 500m
10.40u start 2,5km
11.30u start 5km
12.30u start 10km

Bereikbaarheid

Het evenement is te bereiken met de auto waarbij er geparkeerd kan worden in parkeergarage Hoge Veld.  De start, finish en het wedstrijdsecretariaat zijn allemaal op korte loopafstand van de parkeerplaats. Mensen uit de nabije omgeving wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen. Tevens kun je met de bus het evenement bereiken. Kijk voor meer info op www.9292.nl.

Parkeren

Er kan geparkeerd worden in parkeergarage Hoge Veld. Dit is op loopafstand van de start/finish en het evenemententerrein. De Santiagosingel is niet toegankelijk voor verkeer, bewoners van de Santiagosingel kunnen parkeren aan het water in de Mexicosingel. Hiervoor verleent de gemeente Den Haag eenmalig toestemming.

Wedstrijdsecretariaat

Op het evenemententerrein is het wedstrijdsecretariaat geplaatst. Hier kunnen deelnemers vragen stellen en indien beschikbaar nog startnummers of shirts kopen.

Tijdregistratie

Dit jaar is er geen tijdregistratie middels een chip maar wordt de tijd weergegeven met klokken bij de start/finish. De eerste die over de finish komt is de winnaar.

Drinkposten

Bij de finish zal een waterpost worden ingericht voor alle deelnemers. Daarnaast is er op het parcours van de 5 kilometer 1 waterpost en zijn er op het parcours van de 10 kilometer twee waterposten. De locaties van de waterposten zullen later bekend gemaakt worden.

Medische post

Bij de start/finish locatie op de Santiagosingel zal een vaste EHBO-post worden bemand door minimaal 2 EHBO’ers. Daarnaast zullen er naast de drinkposten ook 2 EHBO’ers aanwezig zijn en zullen er 2 teams van 2 EHBO’ers mobiel per fiets meerijden over het parcours tijdens de 5KM en 10KM.

Toiletten

De toiletten bevinden zich op het evenemententerrein aan de Santiagosingel. Deze locatie is toegankelijk voor deelnemers van het evenement en bezoekers van het Zomerfestijn.

Informatie voor bewoners

Op de dag van het Loopfestijn zelf zullen er een aantal verkeersmaatregelen moeten worden getroffen om het Loopfestijn veilig te laten verlopen. Bewoners langs de route krijgen van ons informatie over de verkeersmaatregelen die we moeten nemen.